Skup „Znanjem protiv mržnje“ u Ivancu

U prostorima Srednje škole Ivanec 19. studenoga održat će se 3. izdanje edukativnog projekta“Znanjem protiv mržnje”, čiji je organizator i koordinator Milivoj Dretar iz Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava. Partner je i ove godine Varaždinska županija, a posebna gošća je Njezina ekscelencija gđa Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj. U sklopu stručno-edukativnog skupa održat će se nekoliko izlaganja, predstavljanja učeničkih projekata, prikazat će film“Kratki život Ane Frank” i najaviti novi projekt “Naša prošlost je i moja prošlost”.

Ovogodišnje izdanje projekta posvećeno je Ani Frank, koja je prije 70 godina zapisala zadnje riječi u svoj dnevnik, nakon čega je deportirana u logore smrti.

– Teme na skupu povezane su s pokretom otpora u nacističkoj Njemačkoj, o Ani Frank, o progonu invalida od strane nacista i današnjem odnosu prema osobama s poteškoćama u razvoju, o istraživanju o povijesti Židova u ivanečkom i lepoglavskom kraju, o antifašističkim spomenicima u Ivancu i Spomen-groblju u Lepoglavi. Očekujemo dolazak više od 150 učenika, nastavnika i gostiju – poručio je Dretar.

Skup počinje u 10 sati, otvorit će ga Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Ivanca.

Izvor: http://varazdinske-vijesti.hr/zivot/skup-znanjem-protiv-mrznje-u-ivancu.html